Articole

Pentru toți cei preocupați de sănătate, curățenia și igiena au fost dintotdeauna subiecte de interes și actualitate. Însă, în aceste vremuri de pandemie, în care, deși ne putem vaccina, noile provocări sunt la ordinea zilei, prioritatea apelării la curățenie profesională este o chestiune de maximă importanță.

Chiar dacă situația nu mai este la fel de înspăimântătoare ca în faza de debut și suntem mult mai pregătiți, problemele vor continua să ne apese o bună perioadă de timp de acum încolo. Deși pe piață sunt disponibile mai multe soluții medicale, presiunea legată de sănătatea publică nu va înceta curând.

Astfel interesul pentru procedurile de curățenie și dezinfecție, esențiale în lupta împotriva virusului, nu au cum să fie abandonate. Și ele trebuie să fie prinse și bugetate în planul de funcționare a oricărei firme și instituții.

 

Ce implică curățenia în perioada pandemiei?

Care sunt cele mai bune soluții de curățenie actuale?

Care proceduri de dezinfecție sunt cele mai indicate?

La cine să apelați pentru a obține cele mai bune rezultate în curățenie?

De ce este bine să faceți o dezinfecție periodică?

 

Ce implică curățenia în vremea pandemiei?

Cu siguranță, firmele interesate de întreținerea și de menținerea unor spații cât mai curate, erau atente la măsuri și înainte de pandemie. Însă acum, chiar dacă acolo unde s-a putut, o parte din angajați lucrează și de acasă, interesul pentru o igienă strictă este mult mai prezent în activitatea administratorilor. 

Printre măsurile specifice, ce s-au impus încă de la începutul pandemiei menționăm:

  • Recipientele cu dezinfectant nu trebuie să lipsească din nicio intrare de imobil sau de birou;

  • Curățarea cu soluții dezinfectante a tuturor suprafețelor din zonele mai intens circulate;

  • Dezinfectarea tuturor butoanelor și aparaturii atinse frecvent;

  • Afișarea de panouri privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirii;

  • Montarea de panouri și marcaje cu măsurile cu distanțarea și păstrarea ei.

Cum nicio companie nu își dorește să afle că o parte din angajați este bolnavă de COVID-19, asigurând aceste condiții, se pot limita riscurile de apariție de noi cazuri și de focare de îmbolnăvire.

 

Ce măsuri sunt recomandate pentru menținerea igienei și curățeniei în această perioadă?

 

Ceea ce este nou în această perioadă și recomandăm tuturor, este o mai frecventă dezinfectare  chimică sau cu aparatură specială a tuturor obiectelor și spațiilor destinate angajaților.

Cea mai practică și simplă formă de dezinfectare este aceea de curățare a suprafețelor cu o substanță pe bază de alcool în concentrație de minim 60-70%, spirt sau pe bază de clor.

Apelarea la substanțe dezinfectante, cu spectru larg, care să acopere și tulpina SARS-Cov-2 nu ar trebui să lipsească din rutina de igienă a întreținerii niciunui spațiu. Dezinfectarea locurilor și obiectelor intens tranzitate și folosite este bine să fie făcută mult mai des și mult mai temeinic.

Oriunde este depistat un caz de infectare cu coronavirus trebuie apelat la o firmă specializată, care să se ocupe de dezinfecția clădirii și spațiului de birouri unde a fost localizat evenimentul.

Iar igienizarea și dezinfectarea profesionistă este recomandat să fie realizate periodic și mai frecvent în toate spațiile publice.

 

Care sunt măsurile speciale pentru limitarea riscului de extindere a pandemiei?

Orice măsură, fie ea mecanică, chimică sau cu aparatură specială, este benefică, dacă are rolul de a contribui la distrugerea și înlăturarea bacteriilor virusurilor, microorganismelor și agenților patogeni.

Însă dezinfecția și lupta eficientă cu virusurile puternice, așa cum este și SARS-Cov-2, nu pot fi gestionate doar prin mijloace manuale. Pentru a distruge eficient toți factorii de risc și a elimina pericolul, este bine să fie utilizate tehnologii mai avansate, așa cum este cea de nebulizare 3D.

Ceata rece folosită în acest tip de nebulizare se difuzează și se depune uniform pe suprafețe și face posibilă chiar și tratarea zonelor inaccesibile. Această metodă este una performantă, cu timp de efectuare redus și cu rezultate remarcabile.

Un rol important pot avea și intervențiile de dezinfecție mecanică, prin ventilare naturală, aerisire, curățare, scuturare, aspirat, spălat, clătit bunuri și suprafețe. Pentru rezultate mai bune se poate apela și la pulverizare cu abur fierbinte, iradiere cu ultraviolete sau tratare cu ultrasunete.

În funcție de tipul spațiului, de preferințe, de timpul disponibil și de buget, se poate apela la una sau mai multe dintre aceste metode.

 

Măsuri de curățare pentru diferite tipuri de suprafețe

Cum pandemia de COVID-19 nu pare să ne părăsească curând, este crucial ca toate companiile și instituțiile să-și updateze politicile de curățenie și dezinfecție a spațiilor, echipamentelor și vehiculelor folosite.

Toate suprafețele, de orice tip ar fi ele, trebuie curățate și dezinfectate mult mai temeinic. Pentru fiecare trebuie să fie folosite soluții adecvate, în concentrații optime, cu acțiune cunoscută ca fiind eficienta împotriva SARS-Cov-19. Pentru acestea vor fi folosite echipamante, dotării și măsuri post intervenție fără riscuri. Ventilația și aerisirea de după va joac un rol important, în unele cazuri, în evitarea incidentelor neplăcute.

Pentru a fi siguri că niciun spațiu nu este neglijat, acordați atenție tuturor și celor mai mici detalii. Clanțele, echipamentele de birou, telefoanele, mobilele, butoanele, touchscreen-urile, telecomenzile, draperiile, covoarele, mochetele, corpurile de iluminat, aparatura electrocasnică, birourile etc., totul trebuie curățat cu cea mai mare grijă.

Oriunde este depistat un caz de persoană infectată, spațiul trebuie închis și venit cu soluțiile profilactice recomandate pentru astfel de situații.

Urmați pe cât posibil recomandările autorităților în materie de igienă publică și dezinfecție spații publice. Și. chiar dacă măsurile nu sunt cele impuse unor spitale sau instituții medicale, asigurați-vă că puneți în practică cele mai sigure proceduri.

 

La cine să apelați pentru a obține cele mai bune rezultate în curățenie?

Efectuarea și menținerea curățeniei nu este simplă, dacă nu dispuneți de personal bine instruit, de soluții și aparatură specializată. De aceea, dacă vreți să fiți siguri că spațiile sunt cât mai bine curățate și dezinfectate, este bine să apelați periodic și chair permanent la o firmă specializată de curățenie profesională.

Cei care se ocupă de astfel de servicii știu care sunt măsurile cele mai potrivite și soluțiile cele mai adecvate pentru a realiza o curățenie în profunzime. Aparatura profesională ce poate fi folosită, face o mare diferență între o curățenie de suprafață și una eficientă.

 

De ce este bine să faceți o dezinfecție periodică?

Apelarea la servicii de dezinfectie specializate este cea mai potrivită metodă pentru a distruge rapid și sigur toți germenii, microbii, microorganismele și bacteriile care circulă în aer sau care s-au depus pe diferite suprafețe.

Metodele disponibile în prezent permit eliminarea și îndepărtarea lor chiar și din locurile ascunse și greu accesibile. Ceea ce nu poate fi obținut prin apelarea la mijloacele manuale și convenționale de dezinfectie, poate fi realizat mecanizat și chimic. Nebulizarea 3D, dezinfecția cu raze ultraviolete sau cu abur fierbinte sunt unele dintre cele mai bune intervenții.

Dezinfecția specializat este cea mai sigură și rapidă soluție pentru o igienă impecabilă, pentru menținerea sănătății și pentru limitare efectelor pandemiei. Realizarea să repetată va poate ajuta să salvați ore importante din lucrul angajaților, care vor fi mai sănătoși și mai puțin expuși îmbolnăvirilor.

 

Concluzie

Pandemia și noile măsurile ce se impun reprezintă o provocare pentru toți. Menținerea unei igiene stricte și punerea în aplicare a tuturor reglementărilor este o problemă care privește fiecare individ în parte, administratori de instituții și toate autoritățile.

Cu toate ca au apărut mai multe variante de vaccinuri, sfârșitul pandemiei este departe. De aceea interesul pentru curățenie, igienă și dezinfecție nu trebuie să ne părăsească nicio clipă și, în cazul în care nu era, să devină obișnuință și rutină.