Reciclare și valorificare deșeuri

Din activitatea birourilor și clădirilor de birouri rezultă o cantitate deloc neglijabilă de deșeuri. În cele mai multe cazuri, aceasta este colectată neselectat și preluată de firma de salubritate cu care este semnat un contract. Acest obicei poate fi schimbat în unul mai sănătos.

Reciclarea pe categorii, care să producă mai puțin rău mediului înconjurător și care să întoarcă ceva celor care s-au îngrijit de valorificarea deșeurilor este cea mai bună soluție.

Prin organizarea unor locuri de depozitare a materialelor plastice, hârtiei, ambalajelor de carton, bateriilor uzate, cartușelor de imprimantă goale, sticlei și recipientelor goale din metal, putem contribui la o mai bună colectare a deșeurilor rezultate din activitatea specifică firmelor care ocupă spațiile închiriate.

În plus, prin semnarea unor contracte cu firme specializate de colectare a deșeurilor, se pot încasa anumite sume de bani sau primi produse, ce pot reduce costurile de administrative. Chiar dacă avantajele financiare nu vor fi unele spectaculoase, avem măcar bucuria de a ști că prin acțiunile noastre contribuim la o mai bună colectare a deșeurilor și la reducerea efectelor negative ale acestora asupra mediului înconjurător.

Iată care sunt principalele deșeuri ce pot fi valorificate de administrarea GO Management:

  • hârtie și carton
  • materiale plastice
  • sticlă
  • materiale feroase
  • ambalaje de aluminiu
  • baterii descărcate sau uzate
  • cartușe sau tonere de imprimantă goale sau uzate.

Chiar dacă România este o țară în care nu există o bună tradiție ecologistă, pentru a evita plata unor penalități care nu ne onorează, ține de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să contribuim la o mai bună recilare a gunoiului și la o valorificare cât mai eficientă a deșeurilor rezultate din activitățile noastre de birou.