Articole

Pentru a ne bucura de spațiile de birouri aerisite și primitoare avem nevoie de servicii profesionale de curățenie. Serviciile de acest tip reprezintă un formă specială de servicii de mentenanță, care garantează cele mai bune condiții pentru o curățenie de cea mai bună calitate.

Pentru a vă ajuta în a selecta și a beneficia de cele mai avantajoase servicii vă vom oferi mai jos câteva recomandări privind realizarea unor servicii profesionale de curățenie. Cea mai importantă dintre acestea este aceea de a alege bine firma cu care să colaborați.

Cum să alegeți firma de servicii profesionale de curățenie cu care să lucrați?

Cu siguranță tuturor ne place să locuim și să lucrăm într-un mediu cât mai curat și igienizat periodic. Însă nu tuturor ne place să ne ocupăm personal de acest aspect. Așadar găsirea firmei potrivite, specializate în prestarea de servicii profesionale de curățenie, este primul punct de îndeplinit în misiunea legată de soluționarea problemei.

Astfel, principalele criterii pe care să le urmăriți în alegerea firmei de curățenie, cu care să lucrați sunt:

 • să fie o firmă specializată în realizarea de servicii profesionale de curățenie

 • să dispună de personal instruit și cu experiență în realizarea acestui tip de serviciu

 • să folosească aparatură profesională pentru curățenie

 • să testeze și să folosească soluții de curățenie cât mai puțin nocive pentru suprafețe și pentru mediu

 • să aibă vechime în prestarea de servicii profesionale de curățenie

 • să poată oferi un program personalizat de curățenie

 • să aibă prețuri competitive sau abonamente avantajoase

 • să poată oferi serviciile în timp rezonabil

 • să dispună de recomandări pozitive din partea altor clienți mulțumiți

 • să poată răspunde cu profesionalism chiar și unor solicitări mai speciale.

Acestea sunt criteriile minime, care să vă întărească încrederea că lucrați cu o firmă serioasă, care răspunde în mod profesionist solicitărilor voastre.

Ce trebuie să cereți unei firme profesioniste de curățenie?

Fiecare locație are specificul și particularitățile sale. De aceea apelarea la o firmă profesionistă de curățenie este o alegere potrivită pentru a beneficia de un program personalizate de curățenie. Personalul desemnat pentru realizarea acestui plan va ști să evalueze mult mai bine acțiunile ce trebuie întreprinse, soluțiile necesare și frecvența intervențiilor.

Pentru a vă garanta serviciile profesioniste de curățenie pe care le doriți aveți nevoie de:

 • prestarea unui număr corespunzător de intervenții peste zi, pe săptămână, lună

 • realizarea unui program de curățenie cât mai detaliat și specific

 • apelarea la soluții și echipamente profesionale de curățenie, adecvate și de ultimă generație

 • folosirea unei cantități și a unei concentrații optime de detergenți

 • curățarea frecventă chiar și a locurilor mai greu accesibile.

 • realizarea unei curățenii generale cel puțin 1 dată pe lună, minim 1 dată la 3 luni

 • țineți întotdeauna seama de numărul de persoane care lucrează sau frecventează un anumit spațiu.

 

De ce să optați pentru servicii profesionale de curățenie birouri?

Sunt foarte multe firme care aleg să facă economii la buget, reducând banii alocați pentru curățenie. Această decizie poate fi una greșită, deoarece implicațiile generale sunt numeroase. Având în vedere avantajele ce decurg din apelarea la acest tip de curățenie, cheltuielile legate de apelarea la acest tip de servicii profesionale de curățenie ar trebui să fie printre priorități.

Dacă optați pentru reducerea frecvenței acestui tip de servicii, veți pierde și timp și eficiență. Întrucât unii dintre membrii echipei va trebui să realizeze sarcini de curățenie, care nu intră în atribuțiile lor sau care poate nu le plac, calitatea prestațiilor poate avea de suferit.

Pentru a fi curate, băile și bucătăriile trebuie să fie curățate zilnic. Aici se pot dezvolta culturi de microorganisme, care pot genera infecții, indigestii, probleme de sănătate. De aceea igienizarea lor nu trebuie să fie amânată de la o zi la alta, ci trebuie căutată o firmă care să realizeze zilnic această sarcină.

Dacă ne gândim la echivalența dintre curățenie și sănătate, atunci cu siguranță vom fi mult mai convinși că acest serviciu nu este unul de la a cărui calitate să facem rabat. Un mediu curat, aerisit și igienizat corespunzător, cu cât mai puține bacterii, este unul propice sănătății și muncii eficiente.

Sunt multe persoane cărora dezordinea și lipsa de curățenie le provoacă o stare de anxietate. De aceea a avea grijă de curățenia locului de muncă și a face periodic ordine este un obicei foarte bun pentru psihicul nostru.

Dacă se alege varianta prestării bilunare a curățeniei, pentru a curăța spațiul va fi nevoie de un efort mult mai mare. Recomandat este ca, acolo unde lucrează minim 10 persoane, curățenia să se efectueze zilnic măcar la începutul sau la sfârșitul programului. De asemenea trebuie realizate intervenții mai de detaliu, cel puțin 1 dată pe săptămână și o curățenie generală lunară. Pentru eficiență și rentabilizare, planificați și programați în detaliu fiecare operațiune.

Fiind vorba despre servicii profesionale, care se realizează cu soluții și echipamente profesioniste, serviciile profesionale de curățenie sunt singurele în măsură să corespundă din punct de vedere calitativ și cantitativ nevoilor unei firme. Aceasta este cea mai clară dovadă că  țineți la sănătatea angajaților și la imaginea companiei.

În plus, prin apelarea la acest tip de servicii dispuneți de personal calificat și instruit în aplicarea unor măsuri. Acestea sunt  menite să redea frumusețea și să prelungească viața multora dintre piesele de mobilier și dintre echipamentele tehnice aflate în întrebuințare.

Concluzie:

Pentru a avea grijă de sănătatea fizică și psihică și pentru a vă bucura de un loc de muncă cât mai primitor, este recomandat să apelați la o firmă specializată în prestarea de servicii profesionale de curățenie. Aici veți găsi atât experiența necesară, cât și personalul adecvat pentru a răspunde exigențelor și particularităților spațiului.

Realizarea unui program de curățenie cât mai nuanțat vă poate fi de mare ajutor în a garanta birouri curate, aerisite, igienizate și bine întreținute. Vor fi folosite în acest scop doar soluții și echipamente profesioniste.